image

Acı Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir?

Acı kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvelerinin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi kullanılarak elde edilir. Kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan acı kayısı çekirdeği yağı, en çok cilt bakım ürünlerinde tercih edilir.

Acı kayısı çekirdeği yapısında cildi besleyici antioksidan özelliği olan vitamin ve mineraller ihtiva eder. Cildin beslenmesi için vücudun dışarıdan alması gereken oleik (Omega-9) ve linoleik (Omega-6) yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, kayısı çekirdeği yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur.

Gönder
1
Whatsapp Şipariş
Merhaba, Kayısır sipariş vermek istiyorum.